כאשר הטרנד הטבעוני פרץ לחיינו, היה קשה מאד להיות אדם כזה שהחליט להימנע לחלוטין ממוצרי מזון מן החי, ובכלל נראה היה כי מדובר על משהו שממילא יחלוף עם הזמן. השנים עברו, ונראה כי הגל הטבעוני הפך לנחשול של ממש, מה שגרם לתעשייה שלמה של מוצרי מזון לצמוח במקביל, וכך טבעונים היום נהנים מהיצע גדול ועשיר הרבה יותר מזה שיכלו היו למצוא כאשר המושג טבעונות רק הגיח לחיינו לראשונה. כמובן שאפשר לדבר על דברים כמו טופו או סייטן, אותם חלבונים המופקים מגלוטן וסויה ומתאימים בכל תבשיל שבמקור מכינים עם בשר וכמובן שאפשר לדבר על דגנים וקטניות, אך נראה כי השינוי המעניין ביותר קרה אצל יצרניות המזון הגדול שהחלו להציע מוצרים מתאימים לטבעוניים. אחת מהיצרניות שבלי ספק יודעת להציע היום מבחר גדול ועשיר היא זוגלובק, ואם אתם טבעונים, הנה המוצרים שלהם שכדאי גם לכם להכיר.
בורגר פטריות עדשים וקינואה
כשמדברים על טבעונות, יש לא מעט מוצרים שמתאימים לאורח החיים הזה, אבל ספק אם נצליח למצוא מוצרים כל כך איכותיים וטעימים כמו שחברת זוגלובק מציעה וזוהי דוגמה מצוינת לכאן. זוגלובק למעשה מציעים כאן תחליף כל כך מוצלח לבורגר המוכר והאהוב, שגם הקרניבורים הגדולים ביותר שניסו אותו הודו פה אחד כי מדובר בתחליף מוצלח למדי. כאמור, הוא עשוי מפטריות עדשים וקינואה, והשילוב של השלושה יוצר מרקם ייחודי ביותר שהוא הדבר הקרוב ביותר לבשר שאפשר להגיע אליו ואם עוד לא יצא לכם לנסות לגמרי כדאי לכם לטעום.
שניצל ירוק
שניצל זה מאכל שכולם אוהבים והאמת שכולנו אוהבים שניצל עוף עוד מהילדות. בדיוק בגלל זה עם המעבר לטבעונות הרבה פעמים קשה להיפרד מהמאכלים שאנו אוהבים ועם התחליף הנהדר הזה כבר לא צריך לוותר על השניצל בלבד. השניצל הירוק מכיל הרבה דברים טובים וטעימים כמו ברוקולי, טופו, תרד, סויה ועוד. המרקם שלו הוא קריספי ומפנק והטעמים נפלאים. אפשר לחטוף אותו ככה על הדרך או לאכול אותו בתוך כריך והוא מוכן בקלות תוך דקות בתנור או על מחבת.
שניצל דק דק
דק דק, טעים טעים. עשוי ממגוון ירקות, חלבון מן הצומח, חרדל ועוד הרבה דברים טובים וטעימים. גם כאן יש לנו תחליף נהדר לשניצל ובגלל שהוא כל כך דק, המרקם שלו ממש פריך ומיוחד. אפשר להכין אותו בכיף בתנור ואם אתם רוצים חוויה קריספית באמת, שווה לטגן אותו על המחבת. אפשר כמובן לשים אותו בכריך בחלה של יום שישי, ואם אתם רוצים לעשות איתו משהו ממש מיוחד, פרסו אותו לרצועות והוסיפו אותו לסלט ירוק וטרי.
קציצת מג'דרה גלילית
כאן מדובר ככל הנראה בפתרון המושלם לארוחות צוהריים מהירות שהן גם טעימות ומפנקות. קציצת המג'דרה מכילה פטריות, אורז, עדשים שחורות, תרד, חלבון סויה ועוד. זה הולך מצוין לצד כל תוספת ומרגיש כמו מנה עיקרית לכל דבר ועניין. המלצה שלנו – זה הולך נהדר עם טחינה ביתית טובה.
נקניקיות טבעוניות
את הנקניקיות הטעימות הללו תוכלו להכין בקלות על המחבת או בתנור. אם אתם רוצים את החוויה המושלמת, קנו מראש לחמניות, שימו חרדל, קטשופ וכמובן כרוב כבוש והרי לכם חוויה של נקניקיה ולחמנייה עם רכיבים מהצומח בלבד. שווה לא?
בשורה התחתונה, היום יש לטבעונים הרבה יותר אופציות והמוצרים של חברת זוגלובק זו דוגמה מצוינת שמראה איך חברות המזון הגדולות הבינו עד כמה מדובר באורח חיים נפוץ. בתאבון!