עלות הקבורה לרוב מוטלת על המוסד לביטוח לאומי, ועדיין רבים נאלצים להוציא לא מעט כסף בעבור תהליך הקבורה. מדוע וכמה זה באמת עולה? על כך – במדריך הבא.
תהליך קבורה בישראל: עלויות נדרשות
במידה ואדם קרוב אליכם נפטר, עליכם להבין כי נדרש מכם להוציא סכומים אשר יכולים להגיע לעיתים לעשרות אלפי שקלים. הסיבה לכך? ראשית כל, בישראל אין כמעט עתודות קבורה. משום כך, אם תרצו לקבור את יקיריכם בבית קברות אשר מקצה מעט מאוד מקומות קבורה, העלות יכולה להגיע לאלפי שקלים בעבור חלקת קבר מבוקשת. נוסף לכך, במידה ותחליטו לקבור את יקירכם שלא על האדמה אלא בשיטת קבורה של קומות תוכלו להזיל את העלויות בעשרות אחוזים. במידה ותחליטו על מקום מועדף בתוך בית הקברות, העלות היא 30 אלף שקל ולעיתים אף יותר מכך. כמו בנדל"ן, מדובר בהיצע וביקוש. למרות שעל הקבורה עצמה אחראי לשלם הביטוח הלאומי, במידה ותחליטו לעצב בעצמכם את המצבה מומלץ לבחון מחירון מצבות, וזאת בכדי שתוכלו לדעת מראש מהו הסכום אותו תידרשו לשלם דרך קבלן מצבות מוביל אשר ידע לספק לכם הצעת מחיר אשר תואמת את מחיר השוק, בהתאם לסוג המצבה אותה תבחרו.
עלויות קבורה אותן חשוב להכיר
הליך הקבורה וצורות הקבורה נקבעות על פי ההלכה היהודית, ועל פיה יש לקבור אדם במהירות האפשרית לאחר לכתו. במידה ותחליטו לעכב את הקבורה מטעמים כאלו ואחרים, כל יום נוסף בקירור יעלה כ 360 ₪ לערך. נוסף לכך, לא מעט ישראלים מחליטים בשנים האחרונות שלא לקבור דרך חברת קדישא אלא באמצעות קבורה חילונית. מאחר וקבורה חילונית לא מוכרת ע"י מוסדות הדת במדינת ישראל, ביטוח לאומי לא ישלם על הקבורה אלא תידרשו אתם לשלם סכומים אשר נעים בין 500-1,000 ₪. מדובר בסכום אשר מתווסף גם לבחירת החלקה אשר מהווה נדבך כלכלי משמעותי, כאשר במידה ותחליטו לקבור את יקירכם בבית קברות כמו טרופלדור בתל אביב תידרשו לשלם סכומים אשר מתחילים ב 40 אלף ₪ ואפילו צפונה מכך.
כיצד תוכלו לדעת מהו הסכום אותו תידרשו לשלם בעבור קבורה?
חשוב להבחין בית בתי קברות פעילים אשר להם מקומות קבורה לבין בתי קברות אשר לא מאפשרים לבצע את הקבורה בשל חוסר במקום. עם זאת, חלק מבתי הקברות החלו להרחיב את שטח הקבורה ולכן מאפשרים לבצע את הקבורה תחת תנאים מסוימים ובעלויות אשר יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים. על כן, חשוב לקבל ייעוץ מטעם חברת קדישא עוד ברגע שבו אתם מקבלים את תעודת הפטירה וזאת בכדי לבחור את החלקה ולסיים את סידורי הקבורה, כולל העברה אשר עולה מבית החולים (שלא ביום שבת) כמה מאות שקלים – בתנאי כי האדם אשר הלך לעולמו לא רכש חלקה מבעוד מועד.