השרתים שעל גביהם פועלים אתרים, מהווים רכיב תשתית חשוב ביותר. יש לשרתים אלה השלכות רבות לתפקודם השוטף של האתרים ולעוד כמה היבטים עסקיים חשובים למדי. אלה כמה נקודות מפתח, אשר יסייעו לכם לבחור שרת עבור האתר שלכם, בצורה חכמה:
תפעול שוטף
מבחינת קלות שימוש, גמישות ונוחות, אין תחרות לשרתים מסוג VPS או Virtual Private Server. אלה הם "שרתים וירטואליים", שמותקנים על גבי שרתים פיזיים. למשל שרת VPS של חברת GNS. בזכות הוירטואליזציה, שרתים אלה ניתנים לניהול קל במיוחד, מהיר וגמיש.
ביצועים
בהיבט הביצועים של השרת עצמו, Virtual Private Servers עושים עבודה טובה מאוד. באופן מיוחד, בולטת יכולתו להסתגל אוטומטית לדרישות של אתרים, מבחינת המשאבים. הדבר שימושי במיוחד, עבור אתרים שהעומס עליהם משתנה במידה רבה. למרות זאת, אלה שרתים שלעתים מותקנים כמה מהם במקביל, על אותו שרת פיזי. כתוצאה מכך, עשויים להיות מצבים זמניים, שבהם אין די משאבים (שהם למעשה משאבים של השרת הפיזי המשותף) עבור שרת וירטואלי מסוים, מאחר ששרתים אחרים צורכים את כל המשאבים הזמינים. הפתרון לכך הוא שימוש בשרת וירטואלי שבו משוריינים עבורכם משאבים מבוקשים. שרת כזה, מכונה VDS או Virtual Dedicated Server.
קידום אתרים
לבחירת השרת יש גם השפעה מסוימת מבחינת קידום האתר שלכם במנועי חיפוש ורשתות חברתיות. חברת גוגל לוקחת בחשבון את ביצועי האתרים, כאחד השיקולים בהחלטה היכן למקמם בתוצאות חיפוש. הקידום חשוב כמובן מאוד לעסקים בהיבט השיווק ולמרות שהיבט המהירות הוא רק אחד מפרמטרים רבים בהקשר זה, בכל זאת מומלץ מאוד לקחת אותו בחשבון ולהעסיק מקדם מקצועי ולבחון את ביצועיו במשך הזמן.
מחיר
בהיבט המחיר והעלויות השוטפות, יש יתרונות רבים לשרת שנצרך מרחוק כשירות ענן, בשונה משרת פיזי שרוכשים וממקמים בעסק עצמו. על השרת בענן תשלמו רק ובדיוק לפי היקף השימוש בו, תוך כדי השימוש. זאת, בשונה מהשקעת עלויות רכישה גדולות עבור השרת בבת אחת, מראש. עוד חסכון, ניתן להשיג בכך שמשתמשים בשרת וירטואלי שיתופי, בו השרת שלכם עובד במקביל לשרתי לקוחות אחרים, על גבי אותו שרת פיזי.
אבטחה
מהיבט האבטחה, כל סוגי השרתים יכולים להיות מאובטחים בצורה סבירה, שמתאימה לרוב הצרכים. עם זאת, האידיאלי הוא שרת ייעודי. זה הוא מצב, שבו אתם המשתמשים היחידים בשרת פיזי, בין אם זה שרת פיזי שנמצא אצלכם או כזה שמהווה בסיס לשרת וירטואלי בענן. אבטחה משופרת כזו, עשויה להידרש בסוגי אתרים מסוימים. למשל, כאשר מדובר בחנות מקוונת, בה יש להגן על מנגנוני סליקה , פרטי לקוחות וכדומה. נזכיר, כי חסכון בהיבט זה, עלול לעלות ביוקר במקרה של פריצה לאתר.
לסיכום
כפי שראינו, יש לא מעט נקודות מפתח לקחת בחשבון בבחירת שרת לאתר שלכם. עם זאת, מבחר האפשרויות הזמין, נותן מענה שהוא יותר ממספיק עבורן.