ההורים שבינינו ודאי יסכימו שאין דבר יקר וחשוב מהילדים ומבריאותם הפיזית והנפשית. הדאגה הזו, מתחילה עוד בטרם יצא הילד לאור העולם והיא רק הולכת ומתעצמת עם היוולדו של התינוק החדש. זמן קצר אחרי הלידה, ישנן בדיקות רבות שיש לבצע והרשימה מעמיקה ככל שהילד מתבגר והופך מתינוק לפעוט. מגיל שנתיים ועד גיל שש חשוב לבצע בדיקות מסוימות על מנת לגלות ליקויים ובעיות רפואיות עוד בטרם החמרתן. בכדי לא להתבלבל ובכדי שתהיו בטוחים שאתם עושים את כל הנדרש בעבור הילדים האהובים שלכם, הכנו בעבורכם צ'ק ליסט מזורז אך מקיף למדי שמסביר על הדברים החשובים שיש לשים לב אליהם בשלב הזה.
קיבלתם אבחון? אל תקחו כלום כמובן מאליו
גם אם אתם סומכים בעיניים עצומות על רופא הילדים שלכם, אתם מכירים אותו שנים וגם אם בעבר הוא עזר לכם בהצלחה עם הילדים, אין זה אומר שהאבחון שקיבלתם ממנו לאחרונה הוא נכון והטיפולים שיבואו בעקבותיו הם באמת נחוצים. שגיאה באבחון מהווה בהחלט עילה לתביעה של רשלנות רפואית ובמידה וזה אכן המקרה, אתם רוצים להיות בצד הבטוח מבחינה המשפטית ולתבוע בהקדם את מה שמגיע לכם כך שתוכלו להמשיך ולטפל בילד כמו שצריך. אז מה עושים? אם קיבלתם אבחון חותך אל תהססו לגשת ולקבל חוות דעת נוספת ולהיות בטוחים במאה אחוז שהילד אובחן כראוי.
וודאו בעצמכם שהילד עובר את כל הבדיקות הנחוצות
אנשים רבים נוטים לסמוך בעיניים עצומות על כל נותני השירות בתחום הרפואה. המציאות לעומת זאת מראה שבחלק לא קטן בכלל מהמקרים, רופאים ואחיות נוטים לזנוח בדיקות מסוימות. חשוב לציין כי ברוב המקרים לא מדובר בהתעלמות מכוונת, אלא בעומסים שחווים הצוותים הרפואיים ובצורך לתת שירות למספר רב של מטופלים מדי יום. על כן, עליכם להיות תמיד עם היד על הדופק ולוודא שהילד שלכם אכן עובר את כל הבדיקות החשובות. בגיל הרך חשוב לשים לב לנושא ההתפתחות, להעריך את המשקל, הגובה ומדד ה-BMI ולמדוד את היקף הראש. כמו כן חשוב להקפיד על על בדיקות מוטוריות ובדיקות של ההתפתחות הקוגניטיבית של הילד.
אל תחששו להיעזר במומחים
אחת הסיבות הברורות והמובנות בגינם אנשים מעדיפים שלא לפנות לרפואה הפרטית היא הסיבה הכלכלית. לעתים זה בהחלט מוצדק שכן במקרים רבים הכיסוי הרפואי הציבורי בהחלט יספק מענה הולם. עם זאת אין שום מניעה להתייעץ עם רופאים פרטיים בתחום וגם אם תבחרו שלא להשתמש בשירותיהם בסופו של עניין, ישנם רבים שישמחו לתת לכם ייעוץ טלפוני ראשוני ולעשות לכם סדר בדברים.
אל תאבחנו בעצמכם!
טעות חמורה שעושים לא מעט הורים היא להיכנס לגוגל ולחפש סימפטומים ודברים שהם חושבים שעוברים על ילדיהם. ברוב המכריע של המקרים הדבר רק מוביל לפאניקה מוגזמת ולא מוצדקת ועדיף לחלוטין להשאיר את הדברים הללו לבעלי מקצוע המוסמכים לכך.
כדאי לקרוא: איך אדע אם הילד באמת חולה או שהוא סובל מהיפוכונדריה?