סיטואציה שבמסגרתה אנו רוכשים בשר שאינו טרי היא סיטואציה לא נעימה ואף מסוכנת מאוד מבחינה בריאותית. כיצד תוכלו להיות בטוחים כי הבשר שרכשתם במיטב כספכם הוא אכן איכותי? להלן פרמטרים חשובים לבדיקה.
רכישת בשר בחנות: כך תוכלו לבצע תהליך רכישה
הביקוש בעבור בשר איכותי בחנויות זינק בעשור האחרון, לא מעט בזכות ייבוא של בשרים מצוינים ואיכותיים לצד פתיחה של חנויות בוטיק המאפשרות לבצע רכישה של בשר מכל סוג, באיכות שלא נופלת מאיכות של מסעדות. על כן, היכולת שלכם לבצע רכישה של בשרים איכותיים עולה באופן משמעותי, בתנאי כי אתם עוקבים אחר הפרמטרים החשובים אותם נציג, לטובת תהליך רכישה המאפשר לכם להכין את מנת הבשר המושלמת:
קבלת המלצות
מומלץ לקבל המלצות מצד חברים ובני משפחה לגבי חנות עם קצב בעל ניסיון בתחום כמו גם כזה שידע להנחות בצורה מדויקת לגבי אופן הצלייה, אופי הבישול כמו גם כזה המאפשר לבצע הזמנה מראש של נתחי בשר. במידה ואתם כבר יודעים מהי המנה, הזמנה מראש יכולה לחסוך לכם לא מעט זמן וזאת בשל עומסים שעלולים להתרחש בחנות לקראת ימי חג, שבתון וכו'. נוסף לכך, שמרו על ראש פתוח מבחינת הנתחים והתבססו על ניסונו של הקצב לצורך בחירה מושכלת בבשר איכותי שבאמצעותו תוכלו להכין מנת בשר מדויקת מבחינת הטעמים כמו גם עשייה.
ותק
רצוי מאוד לבצע רכישה דרך חנות בעלת ותק, כמו רשת מעדני גורמה. חנות ותיקה תדע לספק לכם לא רק שירות מצוין אלא גם אפשרות לבצע הזמנה של בשר עד הבית, באיכות מצוינת ועם שימת דגש על תהליך רכישה מהיר שמקצר לכם זמן ומאפשר לכם להתחיל בטיפול בבשר מוקדם ככל האפשר, בהתאם ללוחות זמנים ועם שימת דגש כמובן על טכניקת הבישול.
טריות
אם אתם מתכננים להכין סטייקים, כלל הזיהוי לגבי טריות של בשר מתבצע באופן קל ופשוט: בעדינות נוגעים במתח עם האצבע, וכאשר מבחינים בשקע – מדובר בבשר איכותי. חשוב לציין כי רבים פוחדים מנתחי שומן, בשל מחשבה כי אחוזי שומן גבוהים משפיעים על איכות הבשר כמו גם לא בריאים. מדובר בטעות וזאת בשל העובדה כי דווקא השומן מוסיף טעם, בייחוד לנתחים טריים. שימו לב כי הצבע של השומן צריך להיות לבן בוהק, ואילו הצבע של הבשר עצמו חייב להיות בצבע אדום. אם אתם מבחינים בגידים או בשומן כהה, סביר מאוד להניח כי אין מדובר בבשר איכותי אלא בשר שמשאיר טעם לוואי.
אחסון
לאחר ביצוע הרכישה של בשר הקפידו להכניס אותו את המקרר למקרר, כדי לשמור על הטריות של הבשר עד לזמן הבישול. עדיף להשתמש באריזת וואקום אטומה, ולא להשאיר את הבשר בשקית המקורית. שימו לב כי במידה והפשרתם את הבשר, רצוי להימנע מהקפאה חוזרת מאחר והבשר עשוי להתקלקל ועל כן הקפידו להקשיב היטב להוראות של הקצב בכל הקשור לאחסון והקפאה של הבשר.
העדפה לבשר טרי ולא קפוא
עדיף תמיד להשקיע יותר בבשר טרי ולא לרכוש בשר מוקפא, בייחוד אם מדובר בבשר מיובא. בשר קפוא שמגיע מארצות כמו ארגנטינה עובר תהליך הקפאה ארוך שמשפיע מאוד על הטעם, ועל כן ההעדפה הגורפת של קרניבורים ומומחים לתחום הבשר היא לבצע רכישה של בשר טרי.
לסיכום, דרך הקפדה על הפרמטרים אותם הצגנו לכם כאן תוכלו להיות בטוחים כי אתם משקיעים את כספכם בחוכמה ומקבלים בתמורה נתחי בשר מעולים, איכותיים וכמובן מדויקים לחך.