טקס החינה מהווה מסיבת אירוסין שנהוג לחגוג כיום לפני החתונה הגדולה, ולו כי מדובר בטקס שמסמל את תחילת הדרך המשותפת, ובו זמנית הטקס מיועד להעריף שפע ברכות ולאחל הצלחה ופריון. עם זאת, לא רק את החינה נוהגים לחגוג בצמוד למעמד החתונה, אלא קיימים מנהגים משלימים. מכאן שאם רגע לקראת החתונה אתם שואפים לחבור למסורת ובו זמנית להביט ביחד לעבר עתיד משותף, אתם מוזמנים לעבור על המנהגים השונים ולהחליט ביחד אלו אתם מאמצים.
הליכה למקווה
בהתאם למסורת המרוקאית, נהוג שביום חגיגת החינה הכלה הולכת למקווה מלווה בנשות המשפחה והחברות הקרובות, כאשר אלו דואגות לעשות הרבה שמח – מלוות את הכלה לצד שירים וריקודים. בזמן שהכלה טובלת במקווה הפמלייה מגישה שתייה, עוגיות וממתקים – כסמל למתיקות חיי הנישואין. כאשר ההתנהלות במקווה נגמרת, עוברות כולן בשיירה צוהלת לחגוג חינה מרוקאית, בזמן שהנשים כבר לבושות בתלבושות ססגוניות מעוטרות בזהב וכסף, ואילו הכלה לובשת את ה"כפתאן" – שמלה מפוארת בגווני לבן ועל השולחנות מונחים מגשי כיבוד לחינה.
מסיבת רווקות
במסיבת הרווקות הכלה חוגגת עם חברותיה הטובות ובנות המשפחה את המעבר מחיי הרווקות לחיי אישה נשואה. במסיבות מעין אלו ניתן למצוא שלל הפעלות, אך גם ניתן למצוא כלות שבוחרות לחגוג "מיני חינה" במסיבת הרווקות עצמה, כך שאפשרי ליהנות מכל אותן תלבושות מסורתיות (כולל כפתאן לכלה), מעיצוב פינות ישיבה אותנטיות וכמובן שגם מטקס החינה עצמו, כאשר לכל אורך האירוע מחלקים מגשי עוגיות, מופלטות ושלל דברי מתיקה ופירות שמסמלים פריון ושפע.
דגשים מסורתיים
בכול הנוגע לחינה מרוקאית, נמצא מספר דגשים ייחודיים. כך למשל מעניין לדעת שאת הטקס נהוג להרים בבית הכלה, כאשר הצד של הכלה אחראי על סך הסידורים. כמו כן, במהלך הערב נערך טקס חתימה על כתב התחייבות. מדובר בהסכם שעליו חותם החתן, ובכך הוא מפגין התחייבות להינשא. לאחר החתימה החתן הופך להיות בן בית רצוי. בנוסף, נהוג לחתום על שלל הסכמים שנוגעים לחתונה, כאשר גם שלב זה מגיע לתומו, נשות המשפחה מתחילות בהכנות.
טקס הפרשת חלה
המקור של טקס הפרשת החלה מצוי בתנ"ך. מדובר מאחת משלושת המצוות שמיוחסות עבור אישה. טקס זה כה עוצמתי, עד שנהוג לשלב אותו עם ההכנה לקראת טקס החינה, ולו כי מיוחסים לו עוצמות רוחניות. בטקס מפרישים חתיכה של בצק (כ30 גרם) מתוך כמות העולה על 1.6 קילו – ישר לאחר שמסיימים ללוש. את הטקס נהוג לקיים בבית הכלה, ולרוב מנחה אותו רבנית או חוזרת בתשובה, אם כי בהחלט כל אחת יכולה.
רגע לקראת
מרגישים יותר מוכנים לקראת היום הגדול? עתה נותר לבחור מה מקיימים, ומנגד מה מכבדים אך משאירים בצד. מה חשוב? לקבל החלטות ביחד כזוג ולאורך כל הדרך לכבד את המסורת ולהביט קדימה!
קראו גם על: